Overblik over dine tilvalgsmuligheder


Hos Curtain tilbyder vi en bred palette af tilvalg, der kan personliggøre dit gardin, således det vil passe perfekt til lige præcis dit hjem. Herunder får du et overblik over de mulige tilvalg, samt en kort beskrivelse af, hvad disse kan betyde for dit gardin.

Gardinstang?

Du har mulighed for at vælge både loft- og væghængte gardinskinner, der bidrager med hvert sit udtryk til rummet. Loftmonterede gardiner giver et fuldendt look, hvor gardinerne dækker hele væggen, mens vægmonterede gardiner giver et mere tilpasset og minimalistisk look.

Vi tilbyder vores gardinstænger i 5 forskellige farver. Den sorte og hvide farve, samt gardinstangen i stål, er meget sikre valg, der vil passe ind i næsten enhver indretning. Den hvide er ofte det klassiske og neutrale valg, der flot vil blende ind i rum med hvide lofter og/eller vægge. Gardinstangen i stål kan meget det samme som den hvide, men tilfører et mere karakteristisk og metallisk udtryk, der gør mere væsen af sig, end den hvide gardinstang vil. Hvis du derimod fx har flest elementer i indretningen der er sorte, så kan en sort gardinstang skabe en smuk sammenhæng i rummet. 

De to sidste farver er den brune og messing, som begge giver et varmt og meget elegant udtryk. Den brune gardinstang kan med fordel vælges til gardiner, der har farver i samme nuancer, idet det skaber en smuk blødhed og sammenhæng, hvor gardinstangen ikke vil stikke ud på samme måde, men derimod gå mere i et med gardinet. Til sidst har vi den smukke messing, som er meget populær i de skandinaviske indretninger. Denne varme metalliske farve tager sig flot ud i lyse indretninger, hvor messing-detaljer er karakteriserende for rummet.

Ét eller flere gardinstykker?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit gardin skal være af ét stykke eller deles over i to, kan du med fordel tænke over, hvad dit gardin skal kunne. Gardiner, der er separerede, altså i hver sin side af et vindue fx, har mere fleksibilitet, idet man her frit kan vælge hvor meget eller hvor lidt af vinduet, der skal tildækkes. Ét gardinstykke kan dog være hensigtsmæssig, hvis man kun har ét sted at parkere sine gardiner. 

Et gardins “parkering” er det sted, hvor gardinet trækkes hen, når det ikke er trukket for vinduet. Dette kan være værd at tænke over, hvis man fx har et vindue der grænser op mod et hjørne eller lign., således der ikke er plads til parkering i naturlig forlængelse af vinduet. I sådan et tilfælde, kan det være en fordel kun at have ét gardinstykke, således der kun er ét gardin der skal trækkes fra vinduet. 

Du skal i monteringen være opmærksom på, at der skal være plads til gardinerne ved siden af vinduet. Med ét gardinstykke skal blot den ene side have plads til dette, hvorimod man med to gardiner skal have plads i begge sider af vinduet.

Gardinstykker

Svævende eller slæbende udtryk?

Der kan være flere ting at tænke over, når man vælger et gardins længde. Hvis man fx har mindre børn eller husdyr, kan det være fordelagtigt at købe et gardin, der kan tåle vask og/eller rens.  

Hvis man ønsker et mere stringent og elegant look, kan det være en god idé at have svævende gardiner, hvor det derimod giver et mere eksklusivt og flydende udtryk, hvis gardinet har slæb på gulvet.

Materialevalg til dine gardiner

Hvis du ønsker et tungere gardin, der skal kunne tage en del af lyset udefra, kan Soft Velvet-, Rustic-, Wool- og Fløjl-kollektionerne udgøre de gardiner du skal tage i betragtning. Disse er både hensigtsmæssige i et soveværelse, såvel som en lys stue eller arbejdsværelse. Da disse kollektioner er af tungere og tykkere materialer, vil de naturligt tage mere lys end vores Hør- og Transparent-kollektioner. Hvis man ønsker mørklægning, kan man ved alle gardinkollektionerne, på nær den Transparente kollektion, få syet gardinerne med lysdæmpning. 

Vores Hør- og Transparent-kollektioner består begge af lette og lækre gardiner, der kun tager en meget lille del af lyset udefra.

Lysdæmpning?

Hvis du ønsker, at din gardin skal have en mørklæggende effekt, anbefaler vi tilvalget ‘lysdæmpning’. Lysdæmpning betyder, at der syes inderfor i gardinet, der vil begrænse lysindfaldet. Dette tilbydes i alle vores gardinkollektioner, på nær Transparent-kollektionen.

Wave- eller rynkebånd?

Vi tilbyder to forskellige bånd, der kan syes i dine gardiner. Her henvises der til det bånd, der afgør gardinets udseende i toppen af gardinet.

Du kan enten vælge mellem wave- eller rynkebånd. Wavebåndet kan med sine smukke, tydelige folder skabe et stringent og elegant udtryk, der opnår et hotel-lignende look. Derimod kan rynkebåndet skabe et feminint og udtryksfuldt gardin, der med sine rynker især er praktisk i soveværelser, idet lysindfaldet foroven ikke er så stort, som det vil være ved gardiner med wavebånd. Nedenstående billede viser princippet, hvor vinduet er set oppefra. Her ses de forskellige gardinbølger.

Wavebånd, Rynkebånd